След месеци  отлагане поради усложнената епидемиологична обстановка, тази събота,  17

...
След месеци  отлагане поради усложнената епидемиологична обстановка, тази събота,  17
Коментари Харесай

Тази събота е дългоочакваният девети Байк и рън за Чепън

След месеци  отлагане заради усложнената епидемиологична конюнктура, тази събота,  17 октомври, най-сетне едно от най-обичаните надпревари за планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън “  ще означи първото есенно издание в историята си.
Около 600 души ще застанат на старта този уикенд, оповестиха уредниците от магазини „ Стената “ и Община Драгоман. Тази година с изключение на с есенната си дата надпреварата е особено и с това, че 5 лева от таксата за присъединяване на всеки играч се подарява за идеята за възобновяване инфраструктурата на опожареното през януари тази година Драгоманско тресавище, едно от 11-те международно значими орнитологично значими места в България. На 4 октомври уредниците, взаимно със СДП „ Балкани “  организираха на терен доброволческа акция за разчистване на блатото като част от подгряващите събития за конкуренцията, бяха демонтирани и изнесени над 200 линейни метра опожарена и негодна дървена структура.

9-тия „ Байк и рън за Чепън “ ще провокира състезателите с добавени две нови дистанции, картинно трасе за бегачите и обърната посока на тичане . Всички дистанции и спортни категории могат да се прегледат в детайли на chepan.stenata.com.
И през тази година продължава програмата на надпреварата за цялостно минимизиране на пластмасовия отпечатък . Стъпки в това отношение бяха направени още през 2018 година, когато записаните близо 600 участника с наслада се отхвърлиха от пластмасовите шишета и чаши и наливаха вода в лични съдове. Организаторите насърчават всички и тази година да презареждат на подкрепителните пунктове  с персоналните си канчета и бутилки. Освен това отпада раздаването на „ свински опашки “ за закрепване на номерата на колоездачите и се заменят с конопена шнур.
През 2020 година на дневен ред е работа по маркировката: прекъсване на маркировъчната PVC лента и цялостната й подмяна с маркировъчни колчета и краткотраен флуоресцентен спрей за маркиране.
Online регистрацията към този момент е затворена. Плащането на такса присъединяване за към този момент вписване ще може да се реализира до 16 октомври, като целесъобразно е да не се изчаква до последно. Остава допустима и регистрация на място на 17.10.

Вече записалите се могат да вземат стартовите си номера от 13 до 15 октомври от офиса на " Стената " на бул. Александър Стамболийски 20, вход от ул.Лавеле от 10 до 20 часа. Задължително е да носят попълнена и подписана декларация за освобождение от отговорност. Записаните състезатели с платена такса за присъединяване, които живеят отвън София, ще могат да получат стартовия си номер на място преди надпреварата от 8 ч. до 8.40 ч. в Драгоман.
Запазената марка на „ Байк и рън за Чепън - емблематичното пътешестване с вагон на БДЖ, в който участниците ще могат комфортно да превозят велосипедите си до самия старт,  ще бъде от Централна гара София  с влакове:
 – София – Драгоман 7.15 часа от Централна ЖП гара, трен 10202
 – Драгоман – София 18.30 часа от Драгоман, трен 10211
Децата-състезатели в конкуренцията за най-малките „ Мини Байк и рън за Чепън “  още веднъж ще се забавляват незабравимо с помощта на съдружие „ Велоеволюция “ и ще могат да се пуснат по вълнуващата въжена градина, трансформирала се към този момент в обичана наложителна част от детската стратегия.
В рамките на програмата пред Община Драгоман ще се организира конгрес “Да съчетаеш любовта към природата с специалността - допустимо е! “, отдаден на опциите за кариерно развиване в региона на запазване на околната среда за млади бъдещи експерти. Събитието е проведено по план „ Бъдещи природозащитници - Свързване на ръководството на европейския естествен капитал с теренното проучване “, финансиран по стратегия „ Еразъм + “ на Европейската комисия по направление К2 Стратегически партньорства. Целта е да се покаже на младите експерти богатата палитра на дейностите за запазване на околна среда и корпоративна обществена отговорност в областта на бизнеса, неправителствените организации и държавните институции.
За най-актуална информация следете, или.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР